SSPL
Stichting Sportpromotie Leiderdorphome.html
 

De Zilveren Promo is de prijs door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL)voor een inwoner van Leiderdorp die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport.


De prijs werd op 11 december 2006 tijdens het sportcafé uitgereikt bij het ROC aan de Leidsedreef door Praxis directeur Gosse Beitsma en SSPL-voozitter Ruud Wiggers.


Voorzitter Ruud Wiggers (SSPL) in zijn toespraak over de winnaar


Net als velen hier nu aanwezig, heeft hij in ons dorp vele sportobjecten zien bouwen, zoals sportzaal  ‘Op Dreef’,  manege ‘Liethorp’, de opstallen van o.a. Alecto, Velocitas, RCL, Boulende Stier, Tamarco tot en met laatstelijk het sport- en zwemcomplex “De  Does” & natuurlijk de sporthal in de Bloemerd! Sommige zijn alweer afgebroken, dan wel verbouwd, of helaas in brand op gegaan, zoals van Velocitas!


Binnenkort zijn andere behuizingen, waar hij toen ook betrokken bij was, aan de beurt om vervangen te worden: accommodaties van De Munnik, de Muzenhof, IJsclub Leiderdorp, roeivereniging Asopos, enzovoorts.

Dit allemaal in ambtelijke dienst als sportambtenaar van Leiderdorp, net als  zijn (aan)deel in de toenmalige Sportraad.


Dat hij, buiten deze bouwbeslommeringen, ook ruim een kwart eeuw samen met vele sportclubs, jaarlijks verscheidene SCHOOLSPORT-activiteiten heeft georganiseerd, willen wij van de Stichting Sport Promotie Leiderdorp hier echter graag EXTRA benadrukken en daarbij noemen we:

Korf- en basketbal, schaken en dammen, tafeltennis en judo, of voetbal, hockey, zwemmen, en nog andere sporten!


Vele duizenden leerlingen, betrokken bij diverse sporten, hebben gedurende 25-30 jaar, tot aan zijn VUT, van zijn inzet hierbij kunnen genieten.

Ondanks dat dit in het verlengde lag van zijn ambtelijk werk, willen wij zijn grote, persoonlijke inzet hierbij bijzonder waarderen en onze ZILVEREN PROMO van 2006, vooral dus op het gebied van de JEUGDSCHOOLSPORT in LEIDERDORP, gaat naar:


                         Jan Harkes (✝2010)

Zilveren Promo 2006

Winnaar JAN HARKES