SSPL
Stichting Sportpromotie Leiderdorphome.html
 

De Zilveren Promo is de prijs door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL)voor een inwoner van Leiderdorp die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport.


De prijs werd op 10 december 2012 tijdens het sportcafé uitgereikt in de Doeshaven te Leiderdorp door Praxis bedrijfsleider Marco Straver en SSPL-voorzitter Ronald Schenk.


ZILVEREN PROMO 2012


De Zilveren Promo van dit jaar is een bijzonder persoon en zijn sportieve activiteiten laten zich niet vangen in dichterlijke kunst: Hij was in de vorige eeuw al met sport begaan en is nu, in 2012 nog steeds zeer nauw betrokken.  Hij weet van wanten, van de hoed en van de rand.

Zilveren Promo 2012

Winnaar Ad Helder

De winnaar van de Zilveren Promo heeft zich op buitengewoon

verdienstelijk gemaakt voor de sport in Leiderdorp


De Zilveren Promo leeft in Leiderdorp, afgelopen week zijn wij door verschillende personen aangesproken met de opmerking: uitreiking ZP altijd leuk en vooral spannend, wie krijgt hem deze keer…

De Zilveren Promo wordt dit jaar voor de 12e keer uitgereikt, 11x eerder uitgereikt, 10x man/1x vrouw

Het motto: Geen woorden maar daden spreekt de winnaar van de Zilveren Promo 2012 zeer aan, de winnaar is nooit te belabberd om zelf de handen uit de mouwen te steken.


Uit de toespraak

Het is een man, ja alweer een man, sorry dames. Een man met vele kwaliteiten maar met wel een heel bijzondere kwaliteit. Daar komen we zo op. Zijn sporen heeft hij verdiend op maatschappelijk niveau en gecombineerd met sport. Dat is mooi. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor deze sport en zonder overdrijven zonder hem was deze sport niet tot zo’n hoogte gekomen. Al een vermoeden? Nee, dan gaan we een stapje verder. We gaan ons verplaatsen in de wereld van Equus Ferus Caballus.

Voor de latinisten onder ons een bekend begrip. Voor ons gewone mensen: we zijn in de paardensport terecht gekomen. Ik ga er niet verder omheen draaien er is maar één man die hiervoor in aanmerking komt, een trouw bezoeker van onze sportcafe’s: de heer Ad Helder. Kom maar naar voren. Ook vrouw en verdere familie.

Ad, als dierenarts was het een kleine stap om de paardenwereld in te komen. Je hebt in de loop der jaren, misschien wel vanaf dat er paarden draafden in Leiderdorp, je hard gemaakt om de ruitersport te promoten. Je was nauw betrokken bij de oprichting van de manege Liethorp. Onder jouw voorzitterschap is deze manege opgewaardeerd tot een 4 sterren manege. De tweede binnenbak is gerealiseerd waardoor er nationale wedstrijden gehouden kunnen worden. De diversen groepen ruiters in de carrousel divisie zijn tot grote hoogte gekomen, al met al je hebt de ruitersport in Leiderdorp op de kaart gezet. Daarom verdien jij de zilveren promo. Maar je gaat stoppen, of je bent reeds gestopt. Dat is jammer, een groot man die zijn paarden hoofdstel aan de muur gaat hangen.

Maar ieder kan er wel begrip voor op brengen.Met name om zijn totale inzet voor de Leiderdorpse gemeenschap benoemt Het Bestuur van de SSPL,


Ad Helder


tot Zilveren Promo 2012


Leiderdorp, 10 december 2012.


Namens het bestuur van de S.S.P.L.