SSPL
Stichting Sportpromotie Leiderdorphome.html
 

De Zilveren Promo is de prijs door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL)voor een inwoner van Leiderdorp die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport.


De prijs werd op 9 februari 2016 tijdens het sportcafé uitgereikt in het gemeentehuis van Leiderdorp door Praxis bedrijfsleider Marco Straver en SSPL-voorzitter Thomas Stolker.


ZILVEREN PROMO 2015


De Zilveren Promo van dit jaar is een bijzonder persoon en zijn sportieve activiteiten laten zich niet vangen in dichterlijke kunst: Hij was in de vorige eeuw al met sport begaan en is nu, in 2016 nog steeds zeer nauw betrokken.  Hij weet van wanten, van de hoed en van de rand.

Zilveren Promo 2015

Winnaar Henk Kerkhoven

De winnaar van de Zilveren Promo heeft zich buitengewoon

verdienstelijk gemaakt voor de sport in Leiderdorp


•  De Zilveren Promo leeft in Leiderdorp, afgelopen week zijn wij door verschillende personen aangesproken met de opmerking: uitreiking ZP altijd leuk en vooral spannend, wie krijgt hem deze keer.

•  De Zilveren Promo werd dit jaar voor de 15e keer uitgereikt, 13x eerder uitgereikt, 13x man/1x vrouw

  1.   Het motto: Geen woorden maar daden spreekt de winnaar van de Zilveren Promo 2015 zeer aan, de winnaar is nooit te belabberd om zelf de handen uit de mouwen te steken.

  2.   De winnaar is alom geliefd door zijn hulpvaardigheid en inzet. Heel Leiderdorp kent Henk Kerkhoven.


Uit de toespraak van voorzitter Thomas Stolker

Ik ben bijzonder trots dat ik vandaag de zilveren promo uit mag rijken aan een bijzonder persoon.

Hij of zij is van vele markten thuis en heeft talrijke functies bekleed en bekleedt sommigen nog steeds.

Hij of zij is sinds ontelbare jaren vrijwilliger voor zijn vereniging. Hij of zij is vele jaren bestuurslid van één van de grootste sportverenigingen van Leiderdorp. Zo is hij of zij 7 jaar voorzitter van de jeugd geweest. Ook is hij of zij jarenlang voorzitter geweest van de supportersvereniging.

Ik denk dat degene over wie ik het heb wel begint in te zien dat ik het over hém heb.

Jarenlang was hij trainer van diverse jeugdelftallen en dat waren dan vaak ook de teams met de wat “moeilijkere” jeugdleden.

Hij deed jarenlang werkzaamheden om sponsoren te werven voor zijn club en hij schreef  artikelen voor het clubblad, die hij dan ook nog met een vaste groep andere vrijwilligers in elkaar zette.

Hij doet nog steeds ongelooflijk veel voor RCL, want over die vereniging hebben we  het. Zo veegt hij voor de thuiswedstrijden de tribune, hangt de vlaggen op en haalt ze weer naar beneden. Hij  verkoopt toegangskaarten, houdt de alcoholregels in de gaten en doet klein onderhoud aan het complex, zoals schilderen en tuinieren.

Naast al deze werkzaamheden heeft hij ook nog eens tijd over voor het collecteren voor de kankerbestrijding en het dierenasiel. Hij bezorgt nog steeds het infoboekje van de dierenambulance en de Leidse postzegelclub. Jarenlang heeft hij ten behoeve van de gehandicapten papier ingezameld.

Ook bij de Volkstuin Vereniging van Leiderdorp is hij een graag geziene man, die wekelijks schoolklassen begeleidt. Hij onderhoudt de grond, het terrein en de opstallen bij de volkstuintjes samen met ook weer een grote groep vrijwilligers.

Kortom we hebben het over een bijzondere man, de vriendelijkheid zelve.

Dames en Heren, het is bijna allemaal niet te geloven. Zijn naam??


HENK KERKHOVEN

Met recht de winnaar van de zilveren promo 2015!


Met name om zijn totale inzet voor de Leiderdorpse gemeenschap huldigt Het Bestuur van de SSPL,


Henk Kerkhoven

met de Zilveren Promo 2015Leiderdorp, 9 februari 2016.


Namens het bestuur van de S.S.P.L.
voorzitter Thomas Stolker