SSPL
Stichting Sportpromotie Leiderdorphome.html
 
 

Sportverkiezingen Leiderdorp 2005


Winnaars 2005


Sportman van het Jaar

Robert van Berkel (waterpolo)


Sportvrouw van het Jaar

Tanja Nossik (tennis)


Sportvereniging van het Jaar

v.v. R.C.L.


Sportteam van het Jaar

Velocitas 1e team


Aanmoedigingsprijs voor jeugdig talent

Myrre Hortensius (Schaken)


Sportvrijwilliger van het Jaar

Martijn Verhaar (Zwem- en Polover DKD)Genomineerden 2005

Sportman van het Jaar

-Robert van Berkel (De Zijl-LGB)

-Bart van Dooremaal (Velocitas)

-Vincent Anker (Atlethiek)


Sportvrouw van het Jaar

-Tanja Nossik (De Munnik)

-Wendy Plijter (Velocitas)

-Anouk Zoutendijk (IJssportver Leiderdorp)


Sportvereniging van het Jaar

-v.v. R.C.L.

-Kanosport vereniging Rijnland

-Schaakvereniging Leiderdorp


Sportteam van het Jaar

-SV Velocitas 1

-RCL 1e Damesteam

-Ruitervereniging Liethorp vrijdag Carrouselgroep


Aanmoedigingsprijs voor jeugdig talent

-Myrre Hortensius (schaken)

-Kadetten jongens BV Leiderdorp

-Jeugdafdeling De Rijnsleutels


Sportvrijwilliger van het Jaar

-Martijn Verhaar (DKD)

-Dirk Zaagman (Velocitas)

-John de Lange (IJssportvereniging Leiderdorp)Juryrapporten 2005


Sportman van het Jaar

Robert van Berkel


Juryrapport:

Zelden heeft iemand zijn voorliefde voor het waterpolo zo met de paplepel ingegoten gekregen als Robert van Berkel.

Vader Rob kwam uit voor Oranje, moeder Judith de Nijs was eind jaren zestig in Canada zwemster van professie en zwom het Kanaal over. Een tante deed verdienstelijk mee in dezelfde tak van sport en oom Harry Vriend is voormalig waterpolo-international en oud-bondscoach.

De keeper van hoofdklasser De Zijl-LGB/Vivax zei in een interview met het Leidsch Dagblad:

,,Mijn hele familie doet aan waterpolo. Wij kennen niet anders.’’

Als speler kwam hij tekort, maar als keeper ging het hem voor de wind. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het doel van De Zijl-LGB/Vivax in de hoofdklasse. Volgens zijn trainer Jacob Spijker én de jury verdient hij zijn uitverkiezing dubbel en dwars door het zeer constante niveau waarop hij bij zijn vereniging het doel schoon probeert te houden.

En een aansprekende prestatie in een aansprekende sport op een aansprekend niveau levert deze eretitel op van:

Leiderdorps Sportman van het Jaar 2004-2005.


Sportvrouw van het Jaar

Tanja Nossik


Juryrapport:

Haar zusje Katja werd ooit tweede van Europa in de jeugd en zij werd Leiderdorps Sportvouw van het Jaar in 1999.

De eerste prestatie bleef buiten bereik van Tanja Nossik, maar de tweede eretitel heeft ze hierbij te pakken.

De Wit-Russische won afgelopen seizoen diverse regionale toernooien zoals de Open Tenniskampioenschappen van de Haarlemmermeer, ’het open’ van “Zee & Duin” en het toernooi van De Munnik, waar ze zelfs haar oudere zus versloeg.

Daarbij promoveerde zij met het tweede team van Dekker uit Warmond naar de eerste klasse. Katja gaf in een interview met het Leidsch Dagblad ruiterlijk toe dat Tanja meer talent had, maar een wat mindere mentaliteit.

Dàt heeft ze in het afgelopen seizoen door diverse prestaties voor een groot deel rechtgezet en daarom is Tanja Nossik:

Leiderdorps Sportvrouw van het Jaar 2004-2005.


Sportvereniging van het Jaar

v.v. R.C.L.


Juryrapport:

RCL is hard op weg om een van de omvangrijkste voetbalverenigingen in de Leidse regio te worden.

Wie op woensdagmiddag het complex in de BLOEMERD bezoekt, ziet dat het er krioelt van de jeugd én de vrijwilligers, die de enorme aanwas in goede banen leiden.

Verder heeft de club AMBITIEUSE plannen om clubgebouw & hoofdveld te renoveren. Ook sportief timmert Racing stevig aan de weg al blijft het voornaamste elftal, RCL 1, een beetje achter bij de rest.

Dat wordt, als de voortekenen niet bedriegen, in het huidige seizoen rechtgezet.

In ieder geval werden diverse jeugdteams kampioen, waarbij met name de titel van de B1 opviel die naar de hoofdklasse promoveerde. Verder is het vrouwenelftal een topper in de eerste klasse en mag het een kwestie van tijd worden genoemd voordat dit elftal het hoogste nationale niveau bereikt.

Voor het eerst sinds 1998 is RCL terug als:

Leiderdorps Sportvereniging van het Jaar, seizoen 2004-2005!


Sportteam van het Jaar

Velocitas 1


Juryrapport:

Het waren hete tranen die twee jaar geleden werden gehuild toen VELOCITAS op de valreep promotie naar de tweede klasse miste.

De treurnis in de BLOEMERD is inmiddels vergeten en er kon afgelopen seizoen zelfs om worden gelachen. Het eerste team van de korfbalclub werd eindelijk in de veldcompetitie kampioen van de derde klasse.

Daarnaast dwong het vlaggenschip promotie naar de tweede klasse in de zaal af, door als beste tweede te eindigen. Het was een weerzien met de tweede klasse na veertien jaar!

Twee exponenten van het groenblauwe achttal werden zelfs door de regionale topploeg TOP uit Sassenheim overgenomen, al valt te bezien of de Leiderdorpse club met het vertrek van deze talenten blij moet zijn.

In ieder geval is de prestatie van het eerste team van Velocitas meer dan voldoende om het uit te roepen tot.Sportteam van het Jaar 2004-2005.


Aanmoedigingsprijs van het Jaar

Myrre Hortensius


Juryrapport:

Ze werd bij haar voordracht omschreven als een van de parels van de succesvolle jeugdopleiding van Schaakvereniging Leiderdorp.

Myrre Hortensius is als jongste van vier kinderen afkomstig uit een echte schaakfamilie. Haar vader is jeugdleider, haar moeder is jeugdsecretaris en haar zus Lisa was twee jaar geleden Leiderdorps Sportvrouw van het Jaar.

Myrre werd afgelopen seizoen twee keer nationaal kampioen in haar leeftijdscategorie - onder 9 en onder 10 - en ze maakte deel uit van het zogeheten E-viertal dat al een keer eerste en een keer tweede werd bij Nederlandse kampioenschappen.

De schaakclub had haar eigenlijk voor Sportvrouw van het Jaar willen voordragen, maar daar is Myrre nog te jong voor. In ieder geval staat haar talent buiten kijf en dat levert haar de Leiderdorpse Aanmoedigingsprijs op voor het seizoen 2004-2005.


Sportvrijwilliger van het Jaar

Martijn Verhaar


Juryrapport:

In het dagelijks leven verkoopt hij abonnementen en mobiele telefoons in het Winkelhof. Maar als zijn werk erop zit, is De Kleine Does (DKD) de hobby waar hij veel van zijn tijd en energie insteekt.

Leiderdorper Martijn Verhaar is het manusje-van- alles bij de zwem- en waterpolovereniging. Hij is op de eerste plaats secretaris van de club, maar hij geeft daarnaast, samen met zijn broer, les bij het zogeheten sterrenzwemmen. Dat is een soort vervolg op diplomazwemmen. Daarbij probeert hij de jongste jeugd enthousiast te maken voor wedstrijdzwemmen en waterpolo.

’Meester Martijn’ is daarbij nog bij een handvol evenementen betrokken zoals het jaarlijkse zomerkamp van DKD en hij speelt nog wekelijks zijn partijtje polo mee. Het is wellicht een beetje zwaar aangezet (hoewel dat past bij zijn postuur), maar Verhaar ís in veel opzichten hét gezicht van DKD.

Daarom heeft de jury van de Leiderdorpse Sportverkiezingen hem gekozen tot Leiderdorps Sportvrijwilliger van het Jaar, seizoen 2004-2005. 

SPORTVERKIEZINGEN 2005

Klik op de jaartallen

voor de overzichten

2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006  2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011

2012 | 2013 | 2014 | 2015| 2016

| 2017 | 2018 | 2019 |